Workshop steenhouwen

Wim Grutters is 10 jaar werkzaam in de boomkwekerij geweest voordat hij de oversteek maakte naar de steenhouwerij. Hij heeft een 1 jarige curses op de steenhouwerschool gevolgd. Na deze met goed gevolg te hebben afgemaakt, heeft Wim 25 jaar gewerkt bij de firma Godschalk in Nijmegen, zijn afdeling was het grafgedeelte. In de werkplaats zowel op het kerkhof bracht hij de beletteringen en versieringen (bloemen, boten, duiven ect.) aan. Dit in allerlei soorten steen. Hierna heeft hij 10 jaar gewerkt bij Steenhouwerij Smits in Cuijk. In deze 35 jaar heeft hij ambachtelijk werk gedaan. Dus het met de hand uithakken van letters in laag relief. Zijn voorkeur ging na een aantal jaren uit naar Belgisch Hardsteen. Dit is een kalksteen houdend materiaal wat voor een groot gedeelte bestaat uit fossielen. Het is geweldig mooi materiaal om in te hakken. Dus door zijn werk en de liefde voor dit materiaal, lag het eigenlijk voor de hand dat Wim na zijn werk door zou gaan met het bewerken van dit materiaal.

Wim leert je niet alleen de kunst van het steenhouwen maar laat je ook delen in zijn bijzondere passie voor steen.

Zijn kennis, inzicht en gevoel zullen je zeker inspireren om het steen te bewerken. De resultaten zijn vaak verrassend en origineel. Tijdens de workshop werk je enkele dagen lang intensief met Portugese steen, er wordt gepraat over techniek en vormgeven, je werkt aan je eigen steen, op je eigen niveau en je geniet van het creatief bezig zijn van jezelf en van je medecursisten. Steenhouwen is méér dan hakken alleen. Ontwerpen en nadenken over vormen is zeker zo belangrijk. We werken buiten (bij eventueel slecht weer binnen). We hakken en vijlen daarbij met eenvoudige handgereedschappen. Het wordt een bijzondere belevenis, ook voor degenen die nooit eerder met steen hebben gewerkt.

Deze reis is geschikt voor iedereen met of zonder steenhouwervaring die een ontspannen en creatieve week in het binnenland van de Algarve willen doorbrengen.

De prijs voor deze week is € 645,- per persoon op basis van 2 personen per kamer en volpension. Minimum aantal deelnemers 3.

Bent je geïnteresseerd, vraag dan vrijblijvende informatie aan over deze workshop.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.

Powered by JS Network Solutions